top of page

FRIKAMANI


TRE EPIGRAME

FRIKAMANI

S’guxon të përballet me jetën,

botën e percepton bardh e zi,

i strukur qëndron në strofën e vet,

s’guxon të thotë një fjali.

SERVILI

Si qen i pabesë,

leh dhe kafshon,

bajgë e ngjitur në lesë,

botën turbullon.

ZULLUMQARI

Zbriti nga fshati në qytet,

pronën e tjetrit e bëri të vet,

pallat ndërtoi me shumë kate,

përzuri pronarët brenda një nate.

PENDIMI

Pendimi është virtyt,

gjakun mos e turbullosh,

dhuratë e perëndisë,

në gabim t’mos shkosh.

Nëse ndodh që gabojmë,

gjumi natën nuk na zë,

haram i bëjmë të tëra,

rehat trupi nuk gjenë më.

Kur pendohesh ndjesë kërkon,

në gjum të thell shpejtë kalon,

nuk sheh ëndërra, je i qetë,

ditën bukur e përjeton

20 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page