Eshtë mëkat social ...


Ilir Levonja

Eshtë mëkat social kur opozita merret me denoncime

Nuk e di se kujt i shërbejnë më, kësi lloj denoncimesh, si rasti i këtij kryetarit të bashkisë Vorë. Se në fund të fundit kur nuk njohim si zgjedhje ato të 30 qershorit 2019, është e kuptueshme konsiderata. Por nuk është vetëm kjo, për më tepër ky rast nuk është as i pari dhe as i fundit. Dhe nga të gjitha denoncimet, mbi pastërtinë e figurës, apo mashtrimet me arsimimin etj., të cilat përbëjnë shkelje ligjore, kush nga këta është sot kontingjent i burgjeve të Shqipërisë? Askush! Nëse është ndonjë dikund, na informoni, mos lini në errësirë. Por askush nuk është madje janë në poste dejtuese, me një fjalë manipulojnë akoma. Ndofta mbas këtij, opozita zyrtare do vijoj me atë tjetrin në Vaun e Dejës, pasi momentalisht do jetë duke kërkuar në institucionet përkatëse në vendet ku ata kanë bërë shkeljet. Dhe po kësisoj do vazhdoj me sukses të plot rubrika e denoncimeve. Si përfundim pas hekurave nuk do jetë kërkush nga këta, por ndonjë i pa punë që nuk paguan dot energjinë elektrike apo faturat e ujit. U bë gjithë ajo zhurmë për ish ministrin Tahiri dhe prapë e kemi si kokrra e mollës në Tiranë. Madje me tendenca për ta kthyer në hero, por edhe një gjoja rival të Ramës si krahu i betuar i rilindjes se, Ps-ja ka kohë që ka dalë në pension. Në një studio televizive pak ditë më parë kryeministri, në vend të ulte kokën e të kërkonte ndjesë përpara shqiptarëve për JO-në e madhe, bërtiste e thoshte, hë mo me përgjimet merreni ju. Ato janë kot... Në fakt nga lista e denoncimeve ka një rend për tu alarmuar aq sa jemi bërë të bezdisshëm duke i përmendur, nga ai i Kavajës e këtej, por pyetja është, cili nga këta është prapa hekurave? Askush! Po e njëjta pyetje shtrohet edhe për denoncimet qeveritare, nga ish pararendësit e tyre. Kësisoj kujt i vlejnë denoncimet si strategji? Eshtë fare e kuptueshme që vetëm shqiptarëve jo. Dhe pa asnjë diskutim autorëve të rubrikës propogandë që ndërrojnë pushtetin një herë në 8 vjet.

Pak orë më parë