Dy rreshta ne kujtim te Frederik Gjerasit


Islami Çala

Dy rreshta ne kujtim te Frederik Gjerasit, qe paska nderruar jete ne 19 Prill 2020 ne SHBA!

Ne radhe te pare ngushellime familjes! E dyta, falenderoj Kastriot Kambo per kete kujtese, e cila per mua ka jo vetem vlera kujtimi per nje njeri, por eshte nje kembane, nje zile qe tundet mbi kujtesat tona , eshte jo thjesht jeta e nje njeriu qe ne fund te fundit do mbaronte nje dite, por eshte historia e vertete e cdo shqiptari qe jeten ja kushtoi dijes dhe perballe pati bajlozin komunist, i cili cdo te keqe e pranonte, por kurre dijen..nderin..dinjitetin! I shkruaj keto rreshta ne kete koment te thjeshte, ne respekt te nje njeriu qe hapsira ku jetoi nuk e nxinte, ishte shume here me i madh se burgu komunist ku ai jetoi e kontribuoi. Fredin e prune ne koperativen ku ishim edhe ne te internuar ne vitin 1974. Imagjinoni nje intelektual te atyre permasave te punonte me lloj lloj deliranti, injoranti komunist e lloj lloj sakati te fushes se ekonomise. Isha ne vit te dyte gjimnaz kur e kam njohur...ai ishte i gjate, une kisha nje lloj frike nga hija e tij nga ecja nga zeri i bukur, nga kopetenca e asaj qe thoshte. Ndonse isha vete i internuar atje, Fredi krijonte nje lloj bote krejt tjeter ne ate kolkoz komunist sic ishte Mollasi. Imagjinoni nje intelektual te atij kalibri te komandohej nga njerez qe nuk i afroheshin te "thembra" Fredit...i tha atehere Presorit(kshtu i therriste çuni i Haxhi Lleshit..Reshiti) nje brigadier...