DY LIRIKA


DY LIRIKA NGA MYSLIM MASKA

TË KUJTOHET? *

Të kujtohet ty atëherë

Se si era krehërhollë

Krihte vjeshtën flokëverdhë

Mpikste ajrin erëmollë?

Dhe si hyre befasuar

Si një vegim , si një perri,

Shpirtin tim të akulluar

Çuditërisht e shkrive ti.

Ti e brishtëza delikate,

Flakë verbuese vetëtime,

Ti, e ëmbla buzëmjalte,

Ti, vesë- ëndërr dashurie?...

· Botuar ne gazetën “Zëri i Rinisë” në vitin 1973 ose 1974 dhe në poezi të zgjedhura f.48, 2014. MILOSAO.

DO TË VIJ, MOJ, E DO TË TË PUTH

Sipas nje motivi popullor

Do të vij moj, e do të të puth

Dhe me plumba nëpër trup.

Dhe në varr sikur të jem,

Do të ngrihem, do të bëhem erë.

Do të vij të t’i puth sy e buzë,

Të digjemi të dy si shpuzë…

115 views3 comments

Shkrimet e fundit