DY LIRIKA


DY LIRIKA NGA MYSLIM MASKA

DHE KUR VAJTEM TEK BURIMI

Dhe kur vajtëm tek burimi

Ai, një cast ndali!

Sytë e tu ngjyrë jasemini

E ngrinë për së gjalli…

25 janar 2021, me rastin e ditlindjes sime.

NE KRAHËT E DASHURISË

Le të vdisja

Në sytë e tu, brenda,

Në dy varre që vezullojnë dritë.

Duke puthur buzët

Mjaltë të ëmbla,

Harlisemi të dy, mish e shpirt.

Kjo është vdekje!

Se kush vdes, s’vdes prapë;

Jeta është dritë engjëjsh, që të çmend.

Më tej je një “hiç”,

Një flori në baltë,

Pikë vese mbi gjëmb…

97 views3 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif