top of page

Druri im për ty


Ildije Xhemali

Gjithmonë në STARD

Këtë herë intelektual Druri im për ty : bam Inxhinier, mjek, arsimtar Mos u mba me të madh Nuk është jo diploma Kyç suksesi, edhe rrota Që të ngjit në të përpjetë Të vështirën bën të lehtë Mendja mos të të gënjej Se me kohën s'je vërsnik Je i djeshmi.E sotmja: ik Të largon, s'të ka mik S'është Fb jo për ty Librin gjithmonë në sy Është për dembelët pleq Nga Ju Kombi shumë pret Mos e vrani kohën kot Studjoni bashkë me shok' Dijet firojnë me vite Ka plakje, jo përtritje Nga rrjeshti i parë Në të fundit radhë Je sot, ndërsa mot Jashtë mode i dalë I plakur në dije I pavlerësuar, në hije Pëpiqesh, mundohesh Të kapësh të rinjtë Braktisur nga fuqitë Tani tepër vonë Të ndreqësh kërkon Hendeqet që u çanë Oh,mbrapa të lanë

Këto vargje janë për ata të rinj që mjaftohen me marrjen e një dipllome dhe nuk përpiqen për pasurimin e tyre me të rejat bashkëkohore..


20 views2 comments

2 Kommentare


Ildije Xhemali Ju faleminderit z. FatmirTerziu për perkrahjen tuaj. Vlerësimi juaj më shton përgjegjësie per të mos heshtur në dukuritë që e shëmtojnë shoqerinë tonë

Gefällt mir

Xhemile Aliu Shumë urime dhe suksese mike poete e dashur. Respekt per njeriu e madh te letrave shqipe Fatmir Terziu

Gefällt mir

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page