Djalit piktor


Djalit piktor ( per ditelindjen)

Nga Artur Shemaj


Mbi telajo ngjyrat e moshës vë, Portrete njerzish që i do, Nënën ,gjyshen,një pejsazh në të, Prej fanazisë ardhur,shtjellë si ajo...

Dhe s' përton t'i shohesh me kujdesë Teksa me penel i trazon, Një zjarr dashuri ne to sikur ndez Që mbi ngjyra fluror shkon.

Unë vështroj e rri mënjanë Në këtë lojë ngjyrash me fantazinë, Ndërsa korniza ndizet flakadan Magjia e artit të tërin më përpinë...

10 views0 comments

Shkrimet e fundit