Ditëlindja letrare – 27 dhjetor – Elizabeth Smart


Ditëlindja letrare – 27 dhjetor – Elizabeth Smart


Elizabeth Smart lindi më 27 dhjetor 1913 dhe vdiq më 4 mars 1986. Elizabeth Smart ishte një poete dhe romanciere kanadeze. Ajo është e famshme për shkrimin e romancës së saj me poetin, George Barker në librin e saj, By Grand Central Station I Sat Down and Wept. Ajo është subjekt i biografisë së vitit 1991, By Heart: Elizabeth Smart a Life nga Rosemary Sullivan, dhe një filmi, Elizabeth Smart: Në anën e engjëjve.


Citate:


1. Një stilolaps është një armë e furishme. Por ajo ka nevojë për një tërbim vullneti.