DITËLINDJA E FAN NOLIT *


  Përparim Hysi

  DITËLINDJA   E   FAN NOLIT *

          6 janar 1882

                  (poezi)

  Nga   Përparim   Hysi

  Kur të çoi nëna në shkollë, me një thes në kurriz Nuk e dinim që më"vonë", bëhesh  NDER i SHQIPËRISË! Gjatë kohës çfarë nuk bëre (herë ministër e herë prift) Po me të gjitha që bëre, ti u ktheve në PROFIT!

  Me ty foli historia, për të MADHIN SKËNDERBE! Më shumë foli letërsia, me krijimet që na dhe! Erdh SHEKSPIRI nga ANGLIA dhe u  ul mbi tavolinë DHe KHAJAMI nga PERSIA,"shqip" e shkroi poezinë.

  DON KISHOTI që nga SPANJA, përvesh ushtën "shqiptarçe" Pas e ndiqte SAN'O PANÇA, si"shqiptar" mbi gomare. Po lirikat që vet shkorve, për "Flamur.." e për "TOMSON..." Brodhe "Anës lumenjëve", si "ushtar" në MARATONË.

  Pastaj vesh rrobën e priftit, përballove një kalvar Mangut gjë s'i le PROFITIT, o i madhi ATDHETAR! Kaloi kohë e kaluan vjet që ikur në amshim Je i gjallë dhe je në jetë,KRENARIA E VENDIT TIM !

  * e kam shkruar në vitin 1996 dhe sot kam"ndëryhyr",kur e gjeta.

                                   Tiranë, 7 janar 2020

  #Përparim   #Hysi

  11 views

  Shkrimet e fundit