Detaje jete


Vladimir Muça

***

Kur njeriu ndodhet i përhumbur,

duhet të mbyllë sytë,

të kujtojë kohët kur ka qenë

jo i ngazëlluar, por tejet i lumtur.

***

Në jetë kurrë mos u pendo.

Të pendohesh do të thotë:

Të mohosh ato që ke jetuar.

***

Kur gënjen për një vepër mirësie,

ka vlerë si për të vërtetat.

***

Ana më e bukur e jetës

është,kur pas dëshpërimit,

vjen shpresa.

***

Kur luftoni kundër armikut tuaj,

Mundohuni mos t'i ngjasoni atij.

***

Mosha e tretë nuk i zbon ndjenjat,

por forcon frenat.

***

Jeta nuk matet me kohën që marrim frymë,

Por me çastet,që na lenë pa frymë.

***

Mos e nxit frymëzimin,

por, asgjë nuk të ndal t'a kërkosh.

***

Trillimi ekziston gjithmonë,

mes të vërtetës dhe enigmës.

***

Njeriu duhet të ketë frikë

nga ato që nuk di.

***

Njeriu që nuk sheh dorën e tijë,

mendon se shkruan lapsi.

***

Ate,që ndonjeri e quan marri:

Dalja nga rruga e besimit,

unë e quaj PASION,

një përbindësh me pesë shkronja,

që turfullon brenda shpirtit.

***

Fjalët e vërteta kalojnë

nga zemra në zemër

e jo, nga goja te veshi.

***

Zgjuarësi është:

të shohësh të mirën

tek e jeqja.

***

Parajsa e vërtetë e njeriut në jetë

janë vitet e fëmijërisë.

***

Kujdes me mendimet,

se ato kthehen në fjalë;

Kujdes me fjalët,

se kthehen në vepra.

***

Në jetë duhet të jeshë detë,

që të gjithë lumejtë

të derdhen në jetën tënde.

***

Frika është investim i sigurtë.

Nëse i ke futur dikujt frikën

në çdo rast e ke në pëllëmbë të dorës.

***

Fundi i përpjekjeve të vështira

është maja e triumfit.

***

Në jetë besimin mbaje si mburojë,

Ndërsa drejtësinë si shpatë.

***

Frikacakët vdesin çdo ditë,

ndërsa guximtarët vetëm njëherë.

***

Egoja është fatkeqësia

që shkel mbi mirësinë.

***

Xhelozinë vetëm një fill i hollë

e ndan nga urrejtja.

***

Në rast se uji nuk gjen rrjedhën

nga don të kalojë,

duhet të gërmosh gurin.

15 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif