BUKA E BABAIT PA PUNË


  Vullnet Mato

  Vullnet Mato

  BUKA E BABAIT PA PUNË

  Kur babai ka mbetur pa punë,

  dhe nëna ka të pestin në bark,

  fëmijët nga e hëna, të shtunë,

  s’kanë bukë nga mëngjes në darkë.

  Në një shtet si yni, kush mendon,

  çfarë do hanë fëmijët vocërrukë,

  kur askush nuk i ndihmon,

  apo duart e babit do bëhen bukë?... 

  Bota nuk i lë njerëzit të vdesin

  Për kotheren e shpirtit,

  gjen zgjidhje të mos mbesin,

  pa ushqim e të dalin të lypin.

  Shteti që nuk hap vende për punë,

  dhe ka rrugëve lypsarë,

  duhet të ulë rrogat në minimum

  dhe numrin e karrigeve për zyrtarë.  

  Ç’janë ato dreka e darka qejfi,

  kostume për burra, bizhuteri për gra,

  vetura luksi dhe vila buzë deti,

  me një popull si yni, kaq fukara?

  Këtu populli i futet detit me këmbë

  arratiset, si nga murtaja e kolera

  të kërkojë kotheren e punës së rëndë,

  ose lëmoshat e shteteve të tjera.

  Ç’anë gjithato shëtitje e bileta avioni,

  gjumë sheikësh në hotele të shtrenjta?

  O qeveritarë të shurdhër, dëgjoni,

  baballarët, terrorizojnë duart e veta!...

  Çfarë prisni, që nuk frenoni babëzinë,

  të shpëtojë popullin që vuan shumë,

  apo doni në këmbë gjithë Shqipërinë,

  t’u shporri, duke u vënë drunë?...


  #Vullnet #Mato

  15 views

  Shkrimet e fundit