BBC zbulon shfaqjet më të mira televizive të shekullit 21


BBC zbulon shfaqjet më të mira televizive të shekullit 21, përfshirë Suksesionin dhe Game of ThronesPasi kaluam 18 muajt e fundit në shtëpi duke parë TV, të gjithë mund ta llogarisim veten si ekspertë të asaj që e bën një seri të mirë televizive. Por ekspertët aktualë në BBC Culture kanë zbuluar zgjedhjet e tyre për shfaqjet më të mëdha televizive të shekullit 21 (deri më tani). BBC Culture ka publikuar rezultatet e sondazhit të tij vjetor me 206 kritikë filmash, ekspertë dhe figura të industrisë nga 43 vende të ndryshme. Sondazhi vjetor i BBC -së përfshiu 206 ekspertë televizivë nga 43 vende të botës, përfshirë Shqipërinë dhe Uruguajin. Dhe duket se lista ka diçka për të gjithë me klasikët e kultit si Game of Thrones deri te dramat kriminale si Line of Duty.

Zakonisht, BBC Culture mblidhet ekspertët e tij për të studiuar filmin dhe për të prodhuar lista si renditja e tij e vitit 2019 e 100 filmave më të mëdhenj të drejtuar nga gra ose 100 filmat e tij më të mëdhenj jo-anglezë që ka prodhuar në 2018. Sidoqoftë, këtë vit vendosi që TV ka luajtur një rol të rëndësishëm gjatë pandemisë dhe se kontributi i tij duhej të njihej në një farë mënyre.

BBC Culture tha: "Ne jemi mbështetur në [TV] për informacion, argëtim, ngushëllim dhe frymëzim në masë të barabartë.

"Por gjithashtu u ndje si koha e duhur për të vëzhguar peizazhin e televizionit sepse mund të ketë qenë forma përcaktuese e artit në 21 vitet e fundit: ku dikur, me të drejtë ose gabimisht, ajo patronizohej kryesisht si kinemaja më e re, më e ashpër dhe gati vëllai, sot besueshmëria e tij artistike është e pakundërshtueshme, ndërsa ardhja e platformave të transmetimit ka dhënë gjithashtu shfaqje aftësinë për të arritur auditorë të paparë globalë menjëherë.

"Dhe kështu, për të shënuar epërsinë e TV, ne kemi vendosur të bëjmë pyetjen: cilat janë serialet televizive më të mëdha të Shekullit 21?"

Si funksionoi votimi?

Secili votues renditi 10 serialet e tyre televizive të preferuara të Shekullit 21 të cilat BBC Culture i shënoi dhe i renditi për të bërë listën që shihni më poshtë. BBC Culture pranon se ka paragjykime të caktuara, por dëshiron të pranojë se peizazhi i TV po ndryshon. Nëntëdhjetë e dy nga seritë e paraqitura kanë gjuhën angleze si gjuhën kryesore. Lista përfshin disa seri që përdorin gjuhën daneze, suedeze, frënge, spanjolle dhe gjermane ndër gjuhët e tjera.

79 nga shfaqjet e përfshira u krijuan nga burra me vetëm 11 gra seriale të krijuara në listë. Sidoqoftë, 10 shfaqje që u krijuan nga një kombinim i burrave dhe grave gjithashtu bënë prerjen.

Cili është emisioni më i mirë televiziv i BBC -së i shekullit 21?

100 shfaqjet më të mira televizive të BBC -së të shekullit 21

1 The Wire (2002-2008)

2 të çmendur (2007-2015)

3 Breaking Bad (2008-2013)

4 Fleabag (2016-2019)

5 Game of Thrones (2011-2019)

6 Unë mund të të shkatërroj (2020)

7 The Leftovers (2014-2017)

8 Amerikanët (2013-2018)

9 Zyra (MB) (2001-2003)

10 Suksesioni (2018-)

11 BoJack Horseman (2014-2020)

12 Gjashtë këmbë nën (2001-2005)

13 Twin Peaks: The Return (2017)

14 Atlanta (2016-)

15 Çernobil (2019)

16 The Crown (2016-)

17 30 Rock (2006-2013)

18 Deadwood (2004-2006)

19 Humbur (2004-2010)

20 The Track of It (2005-2012)

21 Frenoni entuziazmin tuaj (2000-)

22 Black Mirror (2011-)

23 Thirrni më mirë Saulin (2015-2022)

24 Veep (2012-2019)

25 Sherlock (2010-2017)

26 Watchmen (2019)

27 Line of Duty (2012-2021)

28 Dritat e së Premtes (2006-2011)

29 Parqe dhe rekreacion (2