BASHKESHORTE NE JETE DHE NE KENGE
Ideal Serjani

Kur takon artiste, interpretues, kengetare,por sidomos ata te kenges dhe valles labce, e ke shume kollaj te llafosesh, por kur nisesh t'i hedhesh ne leter perjetimet dhe "xengat" e leberve, i ke shume te veshtira t'i pershkruash. Se ja, sapo zbres ne Qafe te Mehmete me del perpara motra ime Xhemile dhe vellai im Hasan. Hasani me nje "domethene" te shkurter dhe duke me perqafuar, duke e kthyer doren si gjysemesakate ma thote me nje humor te tipit golemas ( se eshte nip i Goleme) edhe nje here: "Mireseerdhe domethene!Futemi brenda! Nje ambient teper i shokuar dhe entuziast! Vetem gazetaret dine te dalin dhe te hyjne ne keto situata me artiste popullore ne pergjithesi, por edhe me disa tipa "manjake" dhe zevzeke" qe te bindin se u "shkon e tyre domosdo".

Ne gazetaret jami te detyruar te durojme, te degjojme, te ngacmojme pak, por te mos lendojme shume. Por para se te hyj ne Qafe te Mehmete, kam hyre ne Qafe te Shen Thanasit dhe kam mbetur ne Ixuar. Nje toponim interesant; ne rrethin e Sarandes ka dy qendra fshati me emrin Ixuar, ai i Borshit dhe ai i Fterres, te dyja keto fshatra dikur kane bere pjese ne Kurveleshin e Poshtem.