Atehere per shka me Ju kerkue falje une Ju?!


Fritz Radovani

I nderuem Profesor Eshrefi!


Une Ju dergova nje leter personale (simbas kerkeses s’Uej), qe fillon me kete rresht: “se një nga apostujt e paraqitur është Mary Magdalena, e cila bashkë me Jezusin patën një fëmijë dhe linja e tyre e gjakut vazhdon si një sekret i mbrojtur nga afër…” (Artikulli VVranari)

Kjo fymje ndaj themeluesit Krishtenimit Jezu Krishtit, ku baj pjese edhe une, u kuptue nga zj. Vilhelme, se nuk mora asnje pergjegje prej saj.

Fyemja nuk ka karakter ateist fare, si pasoje e shkollimit etj. Etj..

Fyemja ka karakter ANTIKatolik kunder Veriut, ku jeton pjesa ma e madhe e Katolikve Shqiptar sot, ne perputhje me politiken aktuale sllave te coptimit. Une nuk Ju kam fye asnjehere Figurat e Muslimanizmit, as te Klerikeve Tuej,

Atehere per shka me Ju kerkue falje une Ju?!

Une nuk jam produkt i Katolicizmit fishtjan as I ndonje sekti …

Une jam trashigimtar i Ejlloreve te Drishtit nga Baba, ndersa nga Nana, jam I Prennushve, qe i kane dhane Katolicizmit TRE Martire: At Mati Prennushi, qe u pushkatue me 11 Mars 1948, Imz. Vincenc Prennushi, vdeke ne tortura ne Sigurimin e Durrsit dhe Don Kolec Prennushi, vdeke mbas hetuesise ne 1950.

Thirrja e Tyne e fundit ishte “Rrnofte Krishti Mbret, Rrnofte Shqipnia!”

Keta i perkasin kesaj thanje: Kleri Katolik Shqiptar asht kleri ma heroik që ka me cilësue historia në rrugën dymijëvjeçare të Krishtit, sepse, mbas pesëqind vjet robnije nën Turqi, po të merret historikisht prej vitit 1912, kur Shqipnia u formue si shtet e deri me 1944, që këtu erdhën në fuqi komunistët, tue lanë në njëanë okupacionin fashist italian (me të cilin nuk jam pajtue kurrsesi), janë vetëm 30 vjet mundësi për me formue një Kler Shqiptar, e për 30 vjet me nxjerrë aq Heroj sa kemi nxjerrë na, nuk ka asnjë kler në Botë.”

At Pjeter Meshkalla S.J. 1965.

Besoj, gjithshka asht shume e kjarte!

Ju uroj shndet Fritzi.

Melbourne, 8 Gusht 2020.

48 views0 comments