top of page

AROMË...


AROMË PARRAJSE E TI

Ardhi dhe aromë bliri në qytetin parrajsë

nga rebel rrjeshti blirësh mu tek ,,Bleta”

E di në Korzonë e dashuriçkave të fytyrqeshurëve

Korzonë e ndjesive të lumtura.

Ç,gumzhimë e kandshme,

ç,zhubravitje tingujsh qetësues Lumi

Tinguj ,,Këthjelline” tonit

Dhe ulëm tek vend i njejtë, si dikur

Në të dy e dy engjëj në ballë

Familje jonë!

E di, të uruaren, të bukuren

Tonën që do bëjë me kuptim jeten tonë.

Që do ndal harlisjet budallaqe nga cak jonë jete!

Të shoh në syrin tim

E di, atë figuren magjike tënde

Tek zbukuron hapsirë jete

Të sot, të dje, të neser, amshimshëm!

Dhe këthej nëpër kohëra gjithësie

Ate që të më dha

Tek kërkojë Zotin e madh, ate pa kufi

T,i shfaqem në gjuj për mirënjohje

Me falenderim që nga amshim jete

Nga një pikë të pamendueshme

Të solli në shpirtin tim.

Të falem i madhërishmi i paskajsive,

Të falem dhurues për të tëren, të adhuroj Shënjtëri

Dhe ja e dashur, tek je kur nuk je, njësoj mahnitëse

Njësoj trimëruese të vëmë jeten në troke

Njësoj puhi që erëzon aromë parrajse

Të ngrejmë dolli me bozen e Abasë

Dhe me nga një katrorkë revani.

Vetem, Unë e Ti me një ,,gëzuar”

E më dashuri!45 views1 comment

1 Comment


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Jul 23, 2023

P Një homazh prekës i poetit Minush Hoxha për Dashurinë e tij, për të Shtrenjtën e tij tashmë në Përjetësi Hyjnore. Ai ia ka lënë gjithmonë hapur derën e ëndërrave. Dhe, ashtu siç thotë në poezi, Ajo rikthehet, e bashkë përsëri shkojnë po në ato vende të dashura, çmallen e bëjnë: Gëzuar! Sa bukur! Poetit, përveç ëndrrës, ia mundëson këtë mrekulli edhe poezia.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page