top of page

SOT…


MYSLIM MASKA

SOT…

PERKUJTIMORE

Sot,

Hëna doli

Një minutë me vonesë,

Ndoshta

Mbajti një minutë “zi”

Për HALITIN,

Babanë tim,

Që për mua,

Ishte shenjtë… 2003, DROBONIK, BERAT.

PËRSE?

Përse moj PERËNDI

Kur isha i ri, i bukur, i mençur

Heshte!...

Tani,

Që jam duke vdeur

Më bënë FLORI?…

33 views3 comments

3 Comments


Poezitë kushtuar babait shprehin gjithmonë vlerësim. Kjo poezi për babain e poetit, është një poezi me kursim në fjalë, por që mund të quhet dhe një roman, gjë që e bën të ditur se ende është i rëndësishëm me mall përtej volumit me fjalë. (F.T.)

Like

Doja të shkruaj dhe unë për poezinë që Myslimi i kushton babait të vet Halitit, por duke qenë i sigurt se nuk do ta shkruaj më bukur se miku ynë Kozma Gjergji,

do të mbetem te urimi: Arritje dhe vetëm arritje!

Vasil Klironomi

Like

Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Oct 06, 2023

Çdo krijim poetik është i realizuar kur arrin të ngacmojë e zgjoi diçka, ose të të ngulë në shpirt gozhdë emocionale, si në këtë poezinë e Myslimit për Babain. Vjersha më rikujtoj atë vjeshtë të largët kur qëndruam bashkarisht me baba Halitin, i cili na foli më shumë me urtësinë e fisnikërinë, apo siç e thotë më mirë poezia, me shenjtërinë e tij. Kështu më ka ngelur në kujtesë. I paharruar kujtimi i tij i ndritur!

Paçi kurdoherë gëzime në familje, krijimtari e kudo! K.Gjergji.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page