77-vjetori...


77-vjetori i fitores mbi fashizmin, LANÇ e afroi Shqipërinë me Europën


Halil RAMA*


· Në këtë 77 – vjetor të fitores mbi nazifashizmin, ne shprehim falenderimet tona për ndihmën që dhanë Aleatët e Mëdhenj: Anglia, Bashkimi Sovjetik e SHBA që shkatërruan bishën nazifashiste e u siguruan popujve larineNë librin e tij “Memoria historike e kombit”, gjeneral Rrahman Parllaku – Hero i Popullit dhe Nderi i Kombit, ndër të tjera shpreh krenarinë e ligjshme sepse me luftën e sakrificat mbinjerëzore dhe gjakun e dhjetra mijëra dëshmorëve, Shqipëria u bë pjesë e bllokut antifashist të popujve të botë