top of page

Zemra


Pemët

Fatmir Terziu


Ai është një pemë,

Ajo është hija e tij.


Pa arsye nuk zbehen.


Nga qukapiku pema merr ndonjë rrënkim,

që nuk i sjell hijes asnjë përfitim.


Në fund të fundit, është një pemë Ai,

Ajo është hija e tij.


Hija thjesht është një kopje e tij,

pa ngjyra, pa larushi.


Pranvera është stina e preferuar e pemës,

siç e dini arsyen e veçantë të vetë jetës.

Është fiksuar në një vend të vërtetë,

me mundësinë të lëvizë majtas dhe djathtas,

në sinorin e tij që i jep jetë.


I pëlqen drita e përditshme e shoqërisë së saj,

i mungon Ajo thuajse çdo natë.


Në fund të fundit është një pemë Ai,

Ajo ka mbetur thjesht hija e tij.


Netëve në një pikë treten,

pa arsye nuk zbehen.


Për ta është shkruar që herët,

qëkur Toka u zgjua nga pemët.


Ndaj pemët qëndruan,

poezi sikurse dihet,

që Ajo tokë i shkruan

për pyjet.


Zemra

Fatmir Terziu


Të pata

thënë

e

kam

një Shtëpi të Kuqe

dedikuar

për

Ty

qëkur ti u bëre muzë

për këta dy sy.


Çmenduri


Kur

Dashuria

nuk është

Çmenduri

Ajo

nuk është

Dashuri.


Pasqyrë


E juaja

poezi

është

kompletuar,

një e pastër

pasqyrë,

patjetër

nga

e juaja

vepër.

18 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page