top of page

Shkenca
Nëse do të kishit një fëmijë dhe do të pyeste se nga erdhi bota, Zoti është një përgjigje e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, dhe Shkenca mund të jetë e ndërlikuar.

Fëmija bën shumë pyetje të tjera që janë të vështira për t'u përgjigjur. Dhe fëmija rritet me oreks për të mësuar. Trupat janë bërë nga të njëjtat lëndë me yjet, tokën dhe gjithçka që shohim dhe prekim. Kur pyet se nga erdhi e gjithë kjo, përgjigja është se askush nuk e di, por kemi një ide se filloi me një Big Bang që mori shumë vite për t'u vendosur në universin që shohim sot. Kur shikon yjet, i sheh siç ishin 1000 vjet më parë, dhe nëse do të kishim një teleskop mjaft të fuqishëm, mund të shihnim fjalë për fjalë të kaluarën.

Pra, pyetjet më të mira për t'u bërë janë ato që janë të vështira për t'u përgjigjur.

Është shumë më mirë sesa të shohësh lart të ngresh duart dhe të thuash se Zoti e bëri këtë, dhe etja shuhet.

Me sa duket, mënyra për të ndezur imagjinatën e një fëmije është ta inkurajosh të pyesë për ide komplekse dhe t’i përgjigjesh se ne të gjithë ende po mësojmë se si u krijua universi. Fëmijët lulëzojnë duke pyetur pse. Tregojuni atyre se edhe ju ende nuk e dini.

10 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page