SHARRAJT NE HISTORINE E PAVARESISE DHE TE FORMIMIT TE SHTETIT TE RI SHQIPTAR


Vidian Sharra

SHARRAJT NE HISTORINE E PAVARESISE DHE TE FORMIMIT TE SHTETIT TE RI SHQIPTAR

(pjesa e katert)

Europa ishte ne prag te luftes se pare boterore. Fuqite e Medha dhe aleatet e tyre benin planet per ndarjen e tokave shqiptare. Qeveria e Perkohshme zgjodhi nje delegacion per mbrojtjen e te drejtave te shqiptareve dhe njohjen e Shtetit te Ri Shqiptar. Krahas Ismail Qemalit , Isa Boletinit, Luigj Gurakuqit ishte edhe Hasan Sharra,qe shihet ne motoskafin e nisur nga Vlora ne 1 Prill 1913. Gjate rruges per ne Londer, delegacioni qendroi kater dite ne Milano, ku u takuan dhe biseduan me Kristo Flloqin, i cili ne ate kohe bente propogande per nje radio italiane ne pamundesi per te hyre ne Vlore. Pasi mori udhezimet e duhura Kristo Flloqi u nis per ne Vlore, dhe u vu ne sherbim te Qeverise se Perkohshme.