top of page

Propaganda


Propaganda

Astrit Lulushi


Mësuar jemi me propagandë. Na del edhe në gjumë. Ekziston një formulë standarde për suksesin, dhe ajo është: Lëre në heshtje. Rrihe deri në vdekje nëse ka sukses. Mendim, shkrim, studim, vetëm nëse këto fusha do të ndriçoheshin për ato që janë, do t'i duhej t'i jepeshin vlerësime për sukseset. Disi vjen nē mendje politika që është nga më fitimprurëset. Zbuloni se çfarë kërkojnë masat dhe përdoreni atë si shtysë për zbatimin e agjendës tuaj. Jemi duke u bombarduar vazhdimisht me propagandë. Dhe mund të supozojmë se ka sukses sepse ata me të vërtetë po e rrahin për vdekje të vërtetë. Nxitja e frikës është biznes i madh sepse funksionon.

Një shtet totalitar është ai në të cilin ekzekutivi i plotfuqishëm i bosëve politikë dhe ushtria e tyre e menaxherëve kontrollojnë një popullsi skllevërsh, të cilët nuk duhet të detyrohen, sepse e duan skllavërinë e tyre. T'i bësh ta duan është detyra e caktuar në shtetin totalitar të ditëve të sotme, për ministritë e propagandës, redaktorët e gazetave dhe mësuesit e shkollave. Triumfet më të mëdha të propagandës janë arritur, jo duke bërë diçka, por duke mos bërë.

E madhe është e vërteta, por akoma më e madhe, nga pikëpamja praktike, është heshtja. Njerëzit do të dalin vullnetarë të bëhen skllevër nëse kanë bukë për të ngrënë dhe një TV plazma HD për të parë. E vetmja gjë që mungon është identifikimi i më të fortëve, që të gjithë e dinë se cilët janë.

Të ishe gjallë në të kaluarën dhe të takoje shkrimtarë, studiues dhe artistë të njohur ishte gjë e madhe. Duket e trishtueshme që shumica nuk janë më me ne, por kujtimet dhe shkrimet e tyre mbeten dhe gjithmonë do të ndezin qartësinë e imagjinatës. Kushdo është në gjendje ta përmbledhë këtë periudhë të madhe të mendimit, por jo qeveritë totalitare të cilat gjithmonë e hedhin poshtë. Njerëzit mendojnë se një njeri është "i madh" dhe atë për të cilën flet as nuk e di se është në të. Ai flet lirshëm sepse e di që idiotët nuk do ta kuptojnë kurrë. Asnjë nga intelektualët nuk shqetësohet të vërë re se ai kurrë nuk thotë se do t'i nënshtrohet vetes ose rrethit të tij, por të vërtetës.

Ndërsa shikojmë përreth sot, ne e dimë se ka redaktorë dhe një përzierje të çmendur të mediave të tjera. Mësuesit dhe arsimi mund të jenë në përputhje pa qenë të vetëdijshëm. Po bëhet një përpjekje e vërtetë për të përmirësuar aftësitë e leximit, por testimi i standardizuar po prodhon 'mësimdhënie për testin'. Ata shpallin me krenari se 55% lexojnë mbi nivelin e klasës, dhe 45% nuk përmbushin as qasjen e nivelit të klasës. Më vjen mirë që jam aq i vjetër sa jam. Nuk jam shumë optimist për të ardhmen që dihet si do të jetë. Mund të lutem vetëm që të gaboj.

Një skllavëri kaq e plotë sa njerëzit as nuk e dinë se janë në të. A nuk kanë të gjithë prirjen të pranojnë lehtësinë me çmimin e skllavërisë që vjen në maskën e komoditetit. "Ne i kemi dhënë zemrat tona për lehtësi”, thotë Woolsworth-i.

Kafshët shtëpiake nuk e dinë se janë të zbutura dhe ato që i duan zotërinjtë e tyre kanë një shans më të mirë për t'u mbajtur në fermë në vend që të dërgohen në fabrikë përpunimi.

Është mirë të dish se gjërat nuk janë më keq sot, ose ndoshta janë më mirë, sesa ishin në 1946, ose 1990.

Por jo, nuk janë mirë dhe jemi shumë më keq tani. Sidomos me Globalistët që shkatërrojnë "hapur" kombin dhe ekonominë. Është e vërtetë. Thjesht shikoni vendin dhe do ta shihni në veprim. E mahnitshme se sa larg ka avancuar axhenda totalitare nën maskën e progresivizmit.

Qeveria është në luftë të ftohtë me popullin; kush merr pjesë shuhet ose robërohet. Shtypi i pavarur censurohet. Një politikë e tokës së djegur është në fuqi kundër agjencive të tjera të lajmeve të mbledhura nga burimi ose të lidhura me internet. Këto kompani mund të mos e pëlqejnë njëra-tjetrën, por një gjë për të cilën bien dakord është se ekziston një axhendë politike e ekstremit të majtë.

Korporatat mediatike janë të gjitha të pamoralëshme që punojnë në mënyrë aktive kundër lajmit, duke shkaktuar humbje të trafikut të tij. Diktatura, pas diskretitimit, është rigrupuar dhe përpiqet të rikthehet në formë tjetër njësoj skllavëruese. Shtypi i djathtë është në tërheqje. Të majtët e quajnë atë çdo gjë, vetëm jo lajm.

Duhet pranuar se prirja drejt lirisë është penguar kryesisht. Kjo është kryesisht për shkak të një dëshire fatale - të mësuar nga antikiteti - që shkrimtarët për çështje publike kanë të përbashkët: Ata dëshirojnë ta vendosin veten mbi njerëzit në mënyrë që ta organizojnë dhe rregullojnë atë sipas fantazisë së tyre. Kjo kuotë duhet të shtypet në anën e pasme të Lekut - dhe në çdo pullë ushqimore.

12 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page