POEZI


MYSLIM MASKA

POEZI

KARRIGIA

S’të mbyt litari

As karrigia që të heqin poshtë këmbëve

Por FAJI…

KRIMBAT…

KRIMBAT JANË TË NDYRË, TË NEVERITSHËM

Te pistë janë krimbat!

Ata na e hëngrën,

Dhe po na e hanë tërë jetën…

Edhe kur të vdesim,

Krimbat do të na hanë

Por këta,

Janë krimba TË NDERSHËM…

BLETA

Bleta vdiq mbi një lule,

Duke thithur nektarin,

Për t’ua çuar të tjerëve.

Këtë herë

Nuk mundi t’ua çojë:

Vdiq me mjaltë në gojë…


***

Zogjtë fluturuan pa e ditur për ku!!!

Foletë u kalbën,

Pemët u thanë;

Qielli u bë tokë:

Sa fëmijët loznin me yjet si me prushin.

Toka u bë qiell;

Ngjyre meiti,

Dyll:

Kur hodha sytë lart,

Qava hidhur,

Se s’pash asnjë yll…

133 views4 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif