top of page

Olimpi im


Etleva Tafa

Etleva Tafa2000- Tirane- Diplomohet ne Fakultetin –Filologji dega Histori dheGjeografi 2002- Tirane- Diplomohet ne Fakultetin- Filologji dega e dyte Gjuhe dheLetersi 2013- Tetove- Diplomohet ne Fakultetin- Filologji Tetove ne graden Magjister Shkencash ne drejtimin Letersi Shqipe

Trajnime: 2001: Kryen nje trajnim tremujor ne Vienne per shkrimtaret e rinj ne Insitut Kultur Kontakt Austria (si fituese e cmimit te pare ne tregimin e shkurter ne Pula teKroacise) 2009: Certificate in Business Topics for Senior Executives Bornemouth Business School International England KrijimtariaLetrare: 1996 – Libri poetik: Gjithesi e buluar ne lot 1997- Libri me tregime: Parfumi nderrohet 1998- Libri poetik: Simfonite e leopardit 1999- Libri tregime&poezi: Hija e flokeve te tua 2001- Libri tregime&poezi: Tersun 2003- Libri poetik: A thua mendon per henen time 2006-Libri poetik: Nje email per olimp 2007- Libri poetik: Qyteti pa mure (liber kushtuar luftes ne Kosove 2015-Libri poetik: Zemra e Akilit 2015- Libri me tregime: E diela e luleve 2015 – Libri tregime&poezi: Direkt per Ty

Perkthime: 2000: Nje cikel poezish perkthyer ne Rumanisht ,publikuar ne Bukuresht ne gazetene ALBANEZUL 2000: Ne Antollogjine e Shkrimtareve Ballkanike perkthyer ne gjuhen Maqedonase,botuar ne nje reviste ne Shkup 2000: Nje cikel poezish perkthyer ne Maqedonisht publikuar ne Shkup ne gazeten HOBA MAKEDONIHJA 2000: Ne Antollogji e Shkrimtareve Shqiptare perkthyer ne Angllisht, publikuar ne Tetove 2007: Libri”Qyteti pa mure” botuar nga Shtepia Botuese Buzuku ne Prishtine perkthyer ne anglisht nga perktheyesi AvniSpahiu. Shume poezi dhe tregime te ndryshme te miat kane pasur nderin te perkthehen ne kohera dhe gazeta periodike te ndryshme jashte vendit nga perkthyesit dhe poetet e njohur; Xhevat Lloshi, Durim Taci, Xhabir Ahmeti, Baki Ymeri.

Pjesemarrese ne Antollogji: 2000 – “Ditet e Naimit”Antollogji poetike e shkrimtareve shqiptare botuar ne Tetove 2000 – “Taka te Larta”, Antollogji poetike e prozaike e femrave shqiptare ,pergatitur nga poeti i njohur Ali Podrimja, botuar ne Prishtine

2002- “Netet Korcare”te poezise, Antollogji Ballkanike poetike botuar ne Korce 2009- “Takimet ne Rrap”Antollogji poetike e shkrimtareve shqiptare, botuar ne Shkup

Vleresimet: 1997: Fituese e Cmimit te Pare “Lasgush Poradeci”per talentet e rinj dhene nga Ministria e Kultures– Tirane 1998: Fituese e Cmimit te Dyte “Takimet Poetike nen Rrap”zhvilluar ne Shkup 1999: Fituese e Cmimit te Trete ”Takimet Poetike te Karadakut” ne festivalin poetic zhvilluar ne Kumanove. 2001: Fituese e Cmimit te Pare”Kalimera Poetike”ne Ulqin , Mal teZi 2002: Fituese e Cmimit te Trete ne “Takimet e Poeteshave Shqiptare“ne Vushtri Kosove 2002: Mirenjohje per pjesemarrje ne“Takimet e Poeteshave Shqiptare”ne Vushtri 2003: Fituese e Cmimit te Trete “Takimet Poetike nen Rrap”zhvilluar ne Shkup 2004: Fituese e Cmimit te Dyte ne “Takimet e Poeteshtave Shqiptare”ne Vushtri 2004: Mirenjohje per pjesemarrje ne “Takimet e Poeteshave Shqiptare”ne Vushtri 2006: Fituese e Cmimit te Dyte ne” Takimet Poetikete Karadakut” ne festivalin poetic zhvilluar ne Kumanove 2009: Mirenjohje per pjesemarrje ne “Takimet e Poeteshave Shqiptare” Vushtri 2009: Repuplika e Kosoves ndan Cmimin Special per “Kontributin e Dhene ne Shkrimet e saj per luften e UCK-es 2009: Drejtoria e ArsimitVushtri ndan Mirenjohje si Poete dhe Gazetare 2010: Fituese e Cmimit te Pare “Pavarsia” ne Prishtine ne konkursin letrar qe u zhvillua nga Unioni I Shkrimtareve dhe Krtikeve te Kosoves. 2010: Poezia me e bukur ne manifestimin letrar “Takimet nen Rrap” ne Shkup 2011: Fituese e Cmimit teTrete ne Takimet e Don Mikelit ne Stubell- Kosove. 2012: Poezia me e bukur ne manifestimin letrar “Drita e Minatorit”neMitrovice dhe poezia u botua ne revisten e letrare “Fjale e Vale” 2014: Fituese e Cmimit te Pare per proze ne konkursin e Letersise se Arteve Pamore ne kuadrin e Akademise Europiane te Artit 2014: Fituese e Cmimit te Dyte per ppezi ne konkursin e Letersise se Arteve Pamore ne kuadrin e Akademise Europiane te Artit 2015: Fituese e Cmimit te Pare per tregim ne Festivali Kombetar i Letersise dhe Diaspores Pjesemarrese ne shume aktivitete letrare,seminare,simpoziume, Kombetare si ne: Shqiperi, Kosove dhe nderkombetare si ne Maqedoni, Mal izi, Kroaci, Austrietj. Shume poezi dhe tregime jane publikuar ne gazeta dhe revistate ndryshme brenda dhe jashte vendit. Eshte redaktore e disa botimeve artistike.

Pervoja personale: 1996-1999: Bashkepunetore ne disa gazeta dhe revista te Shqiperise, Maqedonise e Kosoves 2000: Drejtore ne Shtepine Botuese Eva 2001: Redaktore ne gazeten letrare Kalendari letrar

24 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page