top of page

Më 18 Prill 1909 u hap në Elbasan klubi “Vëllazëria”


Më 18 Prill 1909 u hap në Elbasan klubi “Vëllazëria”, për të përhapur gjuhën shqipe në qytet dhe në fshatrat përreth.

Gazeta “Dielli” e 22 majit të atij viti, shkruante se po atë ditë, pasi u lexua kanonizma, u zgjodh këshilla mbikqyrëse, me këtë përbërje:

Kryetar: Dervish Ibrahimi, Nënkryetar Lef Nosi, Arkëtar Hysen Ceka, Shkronjë Fot Papajani.

Këshilltarë: Demir Bej Sulçebe, Tahsin Myftiu, Isuf Skilja, Simon Pepa dhe Andon Beçja.

Këshilli drejtues: Kryetar Myderriz Haxhi Ali,

Këshilltarë: Sheh Riza, Sheh Xhafer, Isuf Bej Taushani, Ibrahim Birzhuta, Ismail Daiu, Hysen Pajuni, Xhafer Qazim Bejtja, Imam Isuf Halva, prifti Veniamin Deliana dhe Mylazim Rizai.

Shkronjës: Mustafa Qafmolla.15 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page