Kosova dikur koloni serbe, sot e pavarur dhe sovrane


Barometri diplomatik

Porf.Dr.Mehdi HYSENI


*** Sipas normave dhe parimeve të së drejtës ndërkombëtare dhe Kartës së Kombeve të Bashkuara, kjo është baza e arritjes së marrëveshjes gjithëpërfshirëse mes Beogradit dhe Prishtinës në kuadrin e Dialogut të Brukselit, ndëshkimi i kolonializmit shekullor serb dhe shpërblimi i Kosovës si shtet i dekolonizuar sovran dhe i pavarur, që urgjentisht OKB-ja është e obliguar ta pranojë si anëtare me t