INCESTI


Nga cikli i tregimeve të zgjedhura

INCESTI

-Fragment nga novela "Shembja e kështjellës"-

Nga Miho Gjini

Afro tetë muaj nuk komunikuam më me njeri-tjetrin. Me përjashtim të "fishekzjarreve" në faccebook. Me dy të panjohur , sikundër ishim edhe ajo , po edhe unë. Mbetëm përsëri të panjohur sikundër ndodh në absurdin e jetës.. Tetë muaj pa u takuar fizikisht dhe, përsëri, me një farë mënyre, flisnim, por tani ashpër, me përcaktorë të padëgjuar kurrë më parë. Tirada me sharje në adresën time mbinin papritur në ibox,- sepse atje mund të shkruhej, - me etiketime ekstreme, të cilat përfundonin me të njejtat fjalë: "Lamtumirë, o mik i rremë!". Dhe pastaj pasonte e njëjta gjë po aq absurde: përsëritja nervoze e emrit tim. Veç nuk më quante Fredi, në njejës, po Zoti Ferdinand! Nga e shpiku këtë Ferdinand?! Po, edhe unë i kthehesha me të njëjtën monedhë: "Lamtumirë Joana, o "hije e moçme!"", duke patur kështu parasysh që profili i saj ne faccebook nuk ishte gjë tjetër veçse nje hije në konturet e një gruaje dhe që kishte tek tuk edhe disa shkronja arabe, përreth saj! Gjithçka e n