Gjyqe


Gjyqe

Astrit Lulushi

Akuza; Pro-fashist,

Dënohesh me vdekje

(në mungesë).

Gjyqi vazhdon

Në mendësinë e tyre.

Komunistë të veshur sport

Si dikur etërit mafiozë

Me kapele republike

E këpucë të bardha,

Rihapin të njëjtat çështje,

Ku shtojnë fjalën “poli-agjent”,

Pas emrit që përdorën

Për shokët e tyre, dhe i qërruan.

Oreksi për të zbuluar, damkosur

Vrarë përsëri është rihapur.

“Hakmarrje!”, thërrasin,

Por thirrja bumerang kthehet;

Janë ata ndaj të cilëve

Haku duhet të merret

Prej atyre që dje hoqën,

Për një fjalë goje,

Në burgje, gropa e qeli nëndhe.

Enden ministrive e parlamenteve,

Palarë, rrugeçër dikur,

Sot kashaisur si kuaj cirku,

Dje, Djem të bashkuar të ideve k....

Këta çuna, Çebatikë të kohës sonë,

Trotuareve bredhin

Atlete adidas veshur

Kamulflazh e kilota,

Taksa mbledhin dhe

Studiuesit e nomenklaturës

I lëshojnë arkivave si zagarë

për të kapur gjahun e tyre.

Shqipëria vazhdon të sundohet

Nga e njëjta parti me emër tjetër;

Mendojnë se një ditë populli

Do t’i harrojë krimet e tyre.

Brezi i vuajtësve ngadalë po shuhet,

Njerëzit pas nuk e dinë si ishte,

Por le të shohin këtë kohë,

Që i ngjan asaj periudhe

Si të ishin dy pika uji.

Pellg ujëndënjur, Shqipëri,

Këtë e ke nga bijtë e tu

Që i lave, i pastrove

I mëkove, i ushqeve,

Por u ndanë me të njerkës

Që një ditë për ty të thonë,

Se nuk ishe nënë e mirë.

16 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif