Dekikat e Peqinit


Xhamia dhe Kulla e Sahatit në Peqin

Dekikat e Peqinit

Nga Fatmir Terziu


Dekikat janë aq të mëdha sa rrënjët

e ullinjve që zgjasin filizat

për të ardhmen.


Tutje në periferi të Fatishtës

një nuselale e zgjuar po ushqen të vegjëlit e uritur.

Në një stol afër portës së drunjtë

një gjyshe është duke krehur flokët e mbesës duke ninu