BUKURIA E DHIMBJES


  BUKURIA E DHIMBJES

  (Duke lexuar librin”Diskursi i Bukurisë së Dhimbjes në krijimtarinë e Uran Butkës” shkruar nga Dr Fatmir Terziu)  Si gjembat me mprehtësinë e tyre,

  mbrojnë lulet e bukura të trëndafilit,

  dhe njerzit e mirë me zemër të çiltër,

  vrasin trishtimin i japin bukuri dhimbjes!

  Dhimbja zgjat dorën kërkon të rrëfehet,

  nuk don të humbasë nëpër labirinthe,

  zemra e çiltër dhimjes ja din të vërtetën,

  vret trishtimin e saj dhe i jep bukurinë!

  E mos u habitni aspak o njerëz,

  se dhe dhimbja paska bukuri,

  dhimbja sado e rëndë të jetë,

  kur ka dinjitet trishtimit i bën sfidë!


  @Xhavit Gasa

  Plazhi i Currilave Durrës 

  07/ 08/2019..!

  3 views

  Shkrimet e fundit