top of page

Borås Tidning vëmendje skulptorit Odysseas Papas


Borås Tidning vëmendje skulptorit Odysseas Papas


Skulptori shqiptar Odise Papa, (alias Odysseas Pappas) ka qenë në fokusin kulturor të gazetës suedeze Borås Tidning në lidhje me ekspozitën e tij tëre. Artikulli që zë hapësirën e gjysmës së faqes kulturore shkruan se artisti shqiptar „përzien referenca të lashta me objekte moderne“. Vetë autori e ka shpërndarë të shkëputur këtë pjesë të gazetës me një nënshkrim në rrjetin social Facebook ku shkruan „Rishikim në „Borås Tidning“ sot për ekspozitën time në Ëärenstams“.

Kjo gazetë shkruan se ai është i frymëzuar nga mitologjia greke në krijimin e artit të tij. Odysseas Pappas është një skulptor i lindur në Sarandë në vitin 1967. Ai u diplomua në Akademinë e Arteve të Bukura të Tiranës në vitin 1992 me gradën Skulptor Monumental. Në vitin 1995 ai themeloi atelienë e tij në Athinë, Greqi dhe që atëherë ka krijuar vepra arti që kanë qenë pjesë e ekspozitave, koleksioneve personale, ndërsa të tjera janë vendosur në hapësira publike. Si anëtar i Dhomës së Arteve të Bukura të Greqisë që në të njëjtin vit ka fituar çmime të shumta në garat që organizoi organizimi. Punimet e tij mbulojnë një spektër të gjerë materialesh dhe stilesh. Materialet si mermeri, bronzi dhe druri kanë qenë një element kryesor për frymëzimet e tij, megjithëse materialet më të modernizuara nuk janë jashtë kufijve. Deri më tani, ai jeton dhe punon në Borås, Suedi.

18 views0 comments

Komentarai


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page