Newsletter
Email:

PSE DO T’I SHQISJA FJALËT E MIA NË TYM

PSE DO T’I SHQISJA FJALËT E MIA NË TYM Nga Fatmir Terziu   Unë nuk jam këtu për politikanët. Nuk jam për veten. Nuk jam për problemet me
image
Fatmir Terziu

Latest News

Tri tekste këngësh nga Odhise Grillo

image
Tri tekste këngësh nga Odhise Grillo Përgatiti  për botim Vilhelme Vrana Haxhiraj Një vlerë tjetër e Prof.Odhise Grillosjanë poezitë lirike që janë edhe tekste këngësh, ku ka mjaft ndjenjë. ...
Full story

KU JE TI

image
HAROLD  PINTER Harold Pinter (Londër, 10 tetor 1930 - Londër, 24 dhjetor 2008), dramaturg dhe regjisor teatri anglez. Ka shkruar për teatër, radio, televizion dhe film. Punimet ...
Full story

UGAR GUSHTI

image
UGAR GUSHTI Nga Faslli Canaj Arat   Me plor të thjeshtë plugoja Faqet e arave pulëbardha, plisëzoja. Me parmendëne drunjtë Tërhequr nga penda e qeve, Me zgjedhën mbrehur në qafë.   Barërat e këqia përmbysja ...
Full story
image

E VËRTETA MUND TË VENITET, POR NUK SHUHET!

2.- E VËRTETA MUND TË VENITET, POR NUK SHUHET! Zërat e shumtë e të vazhdueshëm, mjetet materiale dhe frymore në përdorim për të shtrëmbëruar të vërtetat, ...
Full story
image

DEMOKRACIA NUK PRET

           FJALA ME RASTIN E PROMOVIMIT TË TRE VËLLIMEVE:                                     DEMOKRACIA NUK PRET                                              Tiranë, 11 shtator 2018                                                  Nga Frank Shkreli   Përshëndetje dhe falënderimet e mia të gjithëve ...
Full story
image

Shtëpia një akt në poezi

                                    Shtëpia një akt në poezi Nga Fatmir Terziu   Poezia është një nga këndet që shumica prej nesh i palit fisnikërisht në mendje, të Tjerët i mbjellin idetë përtej Fjalës ...
Full story
image

Por-treti në Politikë

                                  Por-treti në Politikë Nga Fatmir Terziu   E shkuara është e freskët në gjuhën time.   Mjerisht ka mbetur betejë e pafituar e portreteve!   Dhe ajo që humbet mes imazhit të ...
Full story
image

Poezi nga Odhise Grillo,

Poezi  nga Odhise Grillo,    “Mjeshtër i madh i Penës”, titull i dhënë pas vdekjes nga Presidenti i Republikës.   Odhise K. Grilloështë emri më i dashur për fëmijët, të ...
Full story
image

Shqipëria ime

Shqipëria imeNga Fatmir Terziu E njomur. E tëra në mal, fushë, lumë, liqen dhe det. Jon dhe Adriatik: trupi më me fat në planet. Vala pas ...
Full story
image

Kur citohej emri i Ahmed Elbasanit nga BBC

Kur citohej emri i Ahmed Elbasanit nga BBCDr Fatmir Terziu BBC ka transmetuar një emision special për Shqipërinë e viteve 30 në një emision të titulluar ...
Full story
image

FUQIA MAGJIKE E KËNGËS SHQIPE

Vullnet Mato    FUQIA MAGJIKE E KËNGËS SHQIPE    Jemi vend me male të lartë,  me shqiponja në fluturim. Kënga shqipe na jehon në gjak, na ndez zemrat me ngazëllim.    Na pasuron jetën ...
Full story
image

FISI PELLAZG - ÇAM I ÇAMËRISË

FISI PELLAZG - ÇAM I ÇAMËRISË ETNI SHQIPTARE ME MBROJTJE KUSHTETUESE NGA SHTETI SHQIPTAR Shtjellimi i kësaj teme, merr shkas nga dy pyetje të lindura me rastin e ...
Full story
image

Klubi "Petef" që solli Vlorën në Tiranë

Klubi "Petef" që solli Vlorën në Tiranë         "Shokët që na u bënë vëllezër" nga DURO MUSTAFAI e LUAN ÇIPI                      ( ese)   Nga  Përparim   Hysi   Aluzioni me klubin"Petef" e kam bërë me ...
Full story
image

BASHKE ME VITET QE IKIN

BASHKE ME VITET QE IKIN   -...Sot në diten e parë të shkolles ju pershendes të gjitheve nxenes , mesues e prinder. Mbroni dashurite tuaja me shumë dashuri-                                                                           Nga ...
Full story
image

CYRANO

  Francesco Guccini (Modena, 14 qershor 1940) është një këngëtare-kompozitor, kompozitor, shkrimtar dhe aktor italian. Ndër këngëtarët më të rëndësishëm dhe të njohur, debutimi i tij ...
Full story
image

MALL I PAFUND DHE SHQIPËRIA

MALL I PAFUND DHE SHQIPËRIA Nga Luan Çipi      Festë kemi në dyert tona, Sapo mbërritën nga Kurbeti, Vajzat, zonja si kokona. Lajmi mirë, në zemër mbeti!   Lindita nga Kanadaja, Nga Holanda erdhi Arta. Lumturinë, ...
Full story
image

FORMIMI PERSONALITETIT E KARAKTERIT ME PUNË E DITURI NË LIBRIN “SHTEGTIME NËPËR KOHË” TË SHKRIMTARIT REMZI GJIKA

         Shkrimtari Remzi Gjika  në vazhdim të botimeve të kaluara ka botuar librin “Shtegtime nëpër kohë” (Monografi me esse e refleksione), i cili ka vlera njohëse të ...
Full story
image

Semafor portokalli!

  Semafor portokalli!   Gjethnajë ndjenjash, Shkelur nga kalimtar të shkujdesur Dukshëm vonë Për në  takimin me veten, Lëkundet në duart vjeshtore të erërave  të botëkuptimeve duarprangosur Nën një qiell  Tender për mbijetesë të fortësh Hetohet në ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 30
Guests: 29
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1