U NDA NGA JETA RESHAT KRIPA


  Reshat Kripa

  U NDA NGA JETA RESHAT KRIPA

  Na Luan Çipi


  Një shok e preu rrugën në mes,

  Miku ynë i ëmbël, Reshat Kripa,

  Vlonjat i hershëm, shqiptar me besë,

  Publicisti, poeti dhe trimi me çika.

  Qysh pesëmbëdhjetë vjeç në kohë t’ Enverit,

  Shpërndau trakte, kërkoi Liri

  Dhe e burgosën, e shtinë midis ferrit,

  N’ ëndërrim të flamurit të Kuq e Zi.

  ,,Atdhetari’’ e kishte pseudonimin,

  Dhe për atdheun sakrifikoi,

  Me ‘’Demokratët’’ bëri betimin,

  Me ta u lidh e me ta luftoi.

  Doli në krye të ‘’ish të përndjekurve’’,

  Aktivist për rehabilitim, dëmshpërblim,

  Në ballë u ndodh të të gjitha përpjekjeve,

  Që Shqipëria në Evropë, të ketë integrim.

  Po, kaq  ishte e thënë, ka kufi jeta,

  Në tetëdhjetetre vjetor, u shuajt kolosi.

  I paharruar për veprat e veta,

  Do  ngelet heroi, që ëndrrat si sosi...

  Tiranë, më 05.12.2019


  #reshat #kripa #luan #cipi

  13 views

  Shkrimet e fundit