TORA E ROTERDAMIT


  TORA E ROTERDAMIT

  TORA E ROTERDAMIT

  Nga Luan Çipi


  Kalëroj në lartësi,

  Mbi një tore tjetër lloj,

  Sodis gjatë, në thellësi:

  Gjelbërim e ujë dalloj

  Dhe godina me shumë kat.


  Të mahnit pamja nga xhami,

  Delta e lumit shtrihet gjatë,

  Port i madh, ky Roterdami!

  Anijet lundrojnë të qeta,

  Në Evropë lumenjtë të çojnë,

  Kudo pasurohet jeta,

  Naftë e mallra transportojnë.


  Tymi del përmbi oxhakë,

  Ngjitet e plekset me retë,

  Viti i Ri, troket në prag,

  Shënon “Dymijenjëzet”!

  Po, ç’kanë Franca dhe Holanda,

  Pse se duan Shqipërinë?


  Thjeshtë se nuk ua ka ënda...,

  E harruan historinë?

  Kohën kur, Gjergj Kastrioti,

  I vu gjoks Evropës mbarë

  Dhe, i dërguar nga Zoti,

  Priu për mbi shqiptarë?!

  *

  Qielli ndrit nga fishekzjarrët

  Dhe në shpirt na lind mendimi,

  Do gëzojnë bashkëatdhetarët,

  Gjallon shpresa dhe besimi!


  Roterdam, 5 Janar 2020


  #Luan #Çipi


  9 views

  Shkrimet e fundit