TI JE KRIJESA IME DASHURI...  (Të linda prej fryme.

  Të rrita me bulëza vese.

  Të përkëdhela me mollëzat e gishtrinjve,

  ku biorryma përçohet në palcë të shpirtit

  për të mjekuar dhimbjet...)


  Të krijova nga mendja ime

  Dashuri,

  ashtu si stilisti modelin e tij,

  për t'u prekur vetëm nga ëndrra,

  për t’u zgjuar vetëm nga zgjimi yt

  ende pa m’u hapur sytë…

  Ti je krijesa ime,

  Dashuri,

  më e bukura e të gjitha kohërave

  që nga Adami dhe Eva

  deri mbrëmë, tani

  a para shtatë brezave,

  për t’u bërë Nusja me bedena

  rreth kështjellës së botës,

  pa tragjedi si te Romeo e Xhulieta,

  pa gjakmarrje fisesh,

  pa ngjyra racizmi,

  pa xhelozi

  që ta trembin puthjen

  prej trupi…

  Të pikturova me konture të padukshme

  me penelin e stinëve.

  Shqisat t’i shihja e t’i ndjeja veç unë,

  me ndihmën e Perëndive,

  duke këputur litarët e shiut

  që më pengonin vizionin e afërsive…

  Të këndova në heshtje

  derisa kordat e zërit

  kallo më zunë

  e tingujt

  u arratisën galaksive…

  Të botova si libër të hapur

  në shtypshkronjën e zemrës,

  ku molekulat e gjakut

  rradhisin fjalët,

  ku mushkëritë

  filtrojnë ca pikëpyetje si kërrabëza,

  ku në çdo faqe

  nënshkruaj për ty

  pa m’u tharë ende boja…

  Të gdhenda me mendjen time si skulpturë

  e të urdhërova,

  si Mikelanxhoja “Davidin”-

  FOLMË,

  t’u bekoftë Fjala,

  FOLMË!

  1 view

  Shkrimet e fundit