top of page

SHIU YT


Pozaet Qose

-Në nderim të kujtimit të mikut të shtrenjtë, Rud Stringa-


Prof Dr Rudi Stringa

Mos po bie për ty ky shi, Rud Stringa, Si një çmallje, që s’munda ta jepja dje? Sa një kokërr bizeleje më duket hapësira, Që rëndon e pikëllimtë sa s’bëhet mbi ne.


Mos është shiu yt ky që lag udhë e pemë, E qeshura jote, gjithmonë e hijëshme? Ke rënë, mik i mirë, në një gjumë të thellë, Si kurrë kaq shpejt s’e mendoje se do të ishe.

Përzihu lot i qiellit me atë të njeriut Dhe heshtjes së sertë përkund një lamtumirë. Për Rudin e mirë trishton dhe pikë e shiut, Për jetën e ndalur, për gjurmën e dlirë…

37 views1 comment

1 Comment


Faruk Myrtaj
Faruk Myrtaj
Jun 24, 2020

E ndjere, Pozaet...

Ta kujtojmemes tjerash, edhe per Shpirtin e bardhe dhe maturine e parakohshme...

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page