top of page

SHPIRT

Updated: Nov 19, 2023


UDHËJETA

Nga Fatmir Terziu


Gjithnjë pas puthjes

nga buzët e tua mjaltë

unë udhëtoj larg.


Ka diçka

në këtë udhë të (pa)plotë

që nuk gjendet askund në Botë.SHURDHËRIMI

Nga Fatmir Terziu


Qytetet ishin bërë minifustane me pika.

Lajmet thoshin kishte qarë Kelenoja,

metereologët dhanë dorëheqjen nga frika,

poshtë fluturonin vetëm xixëllonja,

Hëna,

luante kukafshehti me veten edhe ditën,

toka vlonte nga brenda,

Dielli ia kishte zënë frymën.

Ne nuk mund të shkëputeshim nga grushti,

ndërsa kishim ngatërruar stinën,

nëntorin e dinim fundgushti,

natën e ngatërronim me ditën,

digjeshim si prushi,

nuk ishte zjarri që ngritëm. Digjej vetë njeriu!

Në fillim si një pëshpërimë,

pastaj vetvetiu

Bum! Bum! Bum!

Veshi na pipëtiu

u harruam. U harruan. Vitet u bënë shumë

u shuan shurdhërisht nën zë

nga koha kur i përndjekuri kaloi sferat qiellore

dhe tani fshikëllon një nga një.

Dëgjohen prapë Bum … Bume,

po (ri)shembin murin e Spileut,

kohën e piketojnë si „të shkume“

duke ia kthyer kurrizin At…Mëm'… Dhéut.


(NGA VËLLIMI I RI POETIK NË BOTIM.)23 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page