Lule nga Strigari


  Lule nga Strigari

  (Perikli Jorgonit, poetit, kritikut, eseistit, përkthyesit, mjeshtrit të penës)

  Nga Fatmir Terziu

  Më e bukura në Strigari. Lulet

  gërsheta baladash i nder

  në anë të Rrugës me emrin e Madh: Zef Serembe.

  Nuk e beson se rruga përlotet nën zezërimë?


  Lëshon një piskamë art-bota

  dhe ikja tutje,

  lart në qiellin e kaltër vetëtimë

  fraq me kohën e acartë pushon nën rrota.


  Më e urta fluturimë e poetit. Valëjeta

  i merr në shporta i përkthen

  lule në udhën e gjatë të vjershërimit

  rrokjet e shukatura nën peshën e lotit

  thurrje baladash, poemash, përkthimesh

  për poetin, veprën e Perikli Jorgonit...


  Balada e rrembave të gjakut. Ëndërr

  metuar në ecjen e lirë të njeriut

  ngec diku pranë mbikalimit të Fllakës

  në dihatjen e fundit mbi libra

  përflaket shpirti në atë cep

  dhe ndez Detin

  për ti dhënë dritën e fundit edhe... Natës...


  • Një nga esetë dhe studimet, baladat dhe vjershërimet më të arrira të autorit për Zef Seremben.

  • Libër me poezi i autorit.


  #terziu #fatmir #perikli #jorgoni

  15 views

  Shkrimet e fundit