top of page

Kurora me Bukenvile kishte kaluar shpejt


Kurora me Bukenvile kishte kaluar shpejt

(Në ikjen e Poetit, Agim Mato „Mjështër i Madh“)

Fatmir Terziu


Joni paska qarë! Zhytja Fundó

është çbendur mbi një dallgë! Përtej emrit

vjen dhe ikën një valë,

e hutuar nga lajmi,

për shpirtin e gjerbur në poezi,

Joni nuk duroka dot

s'ka më lotë!

Shpirti i Poetit nuk duroi vallë?!

Ai është Lart!

Mbi „Milosao“ ndalet një pulëbardhë

me sqepin e gjatë si laps

shkruan dhimbjen pa fjalë

me verdiktin e saj!

Zjarri që digjet në sy,

si prushi në mangallë

si drita që mban në jetë një poet,

kishte dëshmuar të lërë me fjalë,

një amanet,

Kurora me Bukenvile kishte kaluar shpejt.

92 views2 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page