top of page

KREDOJA IME


Faslli Haliti

KREDOJA IME


Liri

Të aftit

Garanci të dobëtit.

Ti që di t notosh,

Kaloje detin , oqeanin me not.

Kush

Nuk di të notojë,

T’i japim një salvaxhente atij.

Si mund të lemë të na mbytet qoftë dhe një njeri!

1994


MOS


Mos ma jep dorën aspak

Mos ma zgjat

Ti

I pari

Të jep mjaltin,

I pari të jep helmin,

I pari

Të jep dorën,

I pari të jep shqelmin...

1994


FJALËN E KEMI PËR NJERIUN


(Nga një pohim në radio)

Këtu në botën perëndimore,

Ujku për ujkun,

Mund të jetë njeri,

Siç dëgjova

Të thoshe

Në radio

Ti,

Por ne

Fjalën e kemi për njeriun, zotëri:

A është njeriu për njeriun njeri?

1994


PAZOTËSI


Në vogëli

Nuk më rrihej pa mustaqe,

Nuk më pritej,

Vija mustaqe

Misri,

Qeshnin burrat

Me mustaqet e mia,

Me mustaqe misri

Nuk vinte

Burrëria.

Burrëria erdhi më në fund

Megjithatë, mustaqet s’i mbaj dot,

Nuk është e lehtë, jo,

T’u dalësh

Zot...!

1994


REALIZËM


Unë

Mizës

I them mizë,

Bletës i them bletë,

Ndryshe s’ka mjaltë

Ngatërroje po të duash bletën

Me mizën që di vetëm të pëgërë e të zukatë!

1994


MBRETI OSE PRESIDENTI LAKURIQ


Zoti

President,

Po t’i mburrin rrobat,

Po t’i lavdërojnë symbyllur,

Po t’i ngrenë në qiell.

Dhe

S’po të del

Një shok, një mik

Të të thotë:

Zoti president, je fare lakuriq,

Po ç’u bë ai fëmijë që foli naivisht,

S’ka lindur akoma apo pa lindur ende vdiq?

1994


KRIMBI


Pranverë!

Toka e priti pranverën,

Me lule,

Blerim,

Krimbi pa u ngopur

Doli nga fshikëza mëndafshore

I shndërruar në flutur,

Unë jam i sigurt,

Unë

E njoh mirë,

Me të parë blerimin gjethor,

Flutura

Do të kthehet

Në krimb përsëri,

Mbi gjethet e reja,

Mbi blerimin e ri,

Do të sulet

Me uri!

1978


SHQIPËRIA LUAN BIXHOZ


Shqipëria luan me letra,

Luan shah,

Tavëll,

Domino,

Luan bixhoz,

Grupe burrash,

Grupe pleqsh, kokë më kokë,

Mesoburra, adoleshentë,

Luajnë bixhoz shesheve, lulishteve, trotuareve.

Shqipëria me letra bixhozi në duar

Darkë,

Drekë,

Mëngjes.

Bota i bie mëngjesin,drekën, darkën,pa vonesë...

1994


KUSH ËSHTË PRONARI?


Zonja Dallëndyshe!

Cilën copë qiell ke pronë?

Qielli,

Prona e Zotit,

Ne, fluturakët e kemi në përdorim.

Qielli

Pa gardhe,

Pa vija të bardha, sinorë,

Çdo zog e ka të tijin për fluturim.

Zonja Ketër!

Cili lis është yti,

Cilën copë të tokës ke tënden?

«Të gjitha pemët, bimët, barërat,

Pronë e tokës, prodhim i saj, lisat, pylli,

Ne kacavjerrësit i kemi vetëm në përdorim.

Cilido nga ne mund të kacavirret,

Mund të hidhet nga lisi në lis,

Nga dega në degë mund të hidhet.»

Zoti Peshk!

Cila parcelë deti,

Cila kuotë uji është jotja?

«Ujërat,

Detet,

Oqeanet,

Liqenet, kënetat, moçalet,

Janë prona të Perëndisë,

Secili nga ne amfibët e kemi në përdorim,

Secili mund të notojë nga të dojë,

Secili mund të lëvizë pa kufizim”.

Cili pretenduaka të shpronësojë Perëndinë?

1994

#FASLLI #HALITI

21 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page