KOPSHT DASHURIE


  Stavri Çipi

  KOPSHT DASHURIE

  Kjo rruga me blire

  në anë të kalasë,

  seç e bëka gurin

  me vete të flasë.

  Bën kalimtarët

  të qeshin gëzimi,

  te rrjedh si flladi

  gazi-ujë burimi.

  Si kumri gugasin,

  të urtët e penës.

  Embël ligjërojnë

  të mirët e skenës.

  Kopsht dashurie,

  Elbasan i lashtë,

  poetë dhe blire

  lulëzojnë bashkë.

  Sa shekuj kaluan

  e sa do të vijnë,

  fjala edhe kënga

  gjithnjë do të ndrijnë.

  #stavri

  10 views

  Shkrimet e fundit