KAPITULLI 8 – BARAZIA


Adriana Myrtaj

KAPITULLI 8 – BARAZIA


(JETA DHE MISTERET E SAJ - FRANK L. HAMMER - DORRANCE & COMPANY

PHILADELPHIA – 1945) https://www.sacred-texts.com/nth/lam/index.htm


Tregohet një histori për një fshatar spanjoll, i cili për vite me radhë dëgjonte të flitej për barazinë, por në fshatin ku jetonte nuk kishte parë ndonjë provë për të. Megjithatë, fshatari ishte i sigurt se diçka si barazia për të cilën flitej aq shumë, ajo duhej të gjendej diku. Kështu që u nis të kërkojë në vende të tjera. Udhëtoi shumë, por barazinë nuk e gjeti askund tjetër më shumë sesa e kishte njohur në vendin e vet. Kështu fshatari më në fund arriti në përfundimin, se ata që flisnin për barazinë i referoheshin Botës Tjetër.


Shumë njerëz janë të të njëjtit mendim, se përsa i përket kësaj jete, barazia është ose mit ose një ideal i turbullt. Megjithatë, barazia nuk është as mit, as ideal i mjegullt,