FJALA LOTON


  Vasil Tabaku

  FJALA LOTON Nga Vasil Tabaku


  Uragani I fjalëve

  Fle në qiejt e zëmrimit.

  Brenda meje, klithmat e heshtjes

  Ndërtojnë

  një qytet dhimbjeje pa fund

  I keni parë fëmijët këmbëzbathur

  Nëpër rrugët e qytetit

  Me doren të shtrirë përpara

  Si një përmendore e mjerimit

  Në fytyrën e tyre engjëllore

  Rri varur një fjalë e palexueshme

  Ndërsa

  vështrimi shëndrrohet në një lutje…

  Ka shtëpi prej drite

  Ku lumturia njerzore

  ndërton magjinë e dashurisë

  Por ka dhe mijëra shtëpi vuajtjeje

  Strehëza fatkeqe

  Ku uria

  luan dramën e vetvrasjes

  dhe cmendurisë…

  Mbi pemët e rrugës

  Zogjtë prej puthjesh të përgjakura

  Vajtojnë sfinkësat e trishtimit…

  Ndërsa përballë

  Mbi një tempull mëkati

  Njeriu I pushtetëshëm,

  derdh në mermer

  Buzëqeshjen e tij të kthjelltë

  Dehur nga mbipasuria dhe krimi

  I verbër përpara ditës që rrënkon

  Indifferent, I pamëshirshëm, arrogant

  Ndërsa I kërkon Zotit

  Ti fali vetëm paqe dhe bekim…

  Vetëm tani e kuptoj

  Përse dhemb puthja ime

  Dhe përgjaken petalet e trandafilit

  Përse dënes

  zhvirgjërimi I shenjtë I vajzës

  Në krahët e mbrëmjes

  si një murgeshë…

  Përse drita e agut

  Trëmbet

  Mbi krahët e pëllumbave

  Dhe fjalët e mia kanë ftohtë

  Nëpër pragjet e përlotur të shtëpive

  Dhe unë

  Shëndrrohem I tëri në një rrevoltë…


  #vasil #tabaku

  9 views

  Shkrimet e fundit