FJALA DHE SHPIRTI


  Vasil Tabaku

  Fjala ime

  Është zëri I vendit tim

  Shqip shqiptarisht

  Me tingull të ëmbël njerzor

  Me frymë Lirie dhe shprese…

  Jam shqiptar

  Lindur nga dielli,

  Nga malet

  dhe qiejt

  E vendit tim

  Jam njeriu që flas shqip

  Shqip janë këngët e mia

  Qaj dhe qesh shqip

  Shqiptarisht

  Ndërtoj jetën dhe ëndërrën

  Dashuroj shqiptarisht

  Dhe shqiptarisht vdes

  Ashtu

  sic dinë të vdesin shqiptarët

  Burrërisht…

  Jam ëndërra e përgjakur e Kosovës

  Dhë zëmra e plagosur e Camërisë

  Jam shqiptari I Maqedonisë

  Dhe djali tufan I Kalabrisë

  Jam shqipëtar shqiptarisht…

  Më jepni pakë dritë

  Pakë shpresë

  dhe gjithë dashuritë

  Të ringrihem fuqishëm

  Dhe të jetoj shqiptarisht

  Përmes puthjes sime

  Të cel trendafilat e mirësisë

  Bukuritë e fshehta të lirisë…

  Do të rrëmbej flakën e qiejve

  Do të përqafoj horizontet

  Dhe të bekoj

  tokën e shenjtë të SHQIPËRISË…


  #vasil #tabaku

  6 views

  Shkrimet e fundit