AMANETI I ERNEST KOLIQIT


Ernest Koliqi

AMANETI I ERNEST KOLIQIT DHE ROLI I TIJ NË HAPJEN E SHKOLLAVE SHQIPE NË

KOSOVË DHE ANË E MBANË TROJEVE SHQIPTARE, 1941-1944

Nga Frank Shkreli


Ishte 15 Janari i vitit 1975 kur bota shqiptare mësoi se Profesor Ernest Koliqi kishte ndërruar jetë, ndërkohë që njoftohej gjithashtu se varrimi i të ndjerit do bëhej me 18 Janar, 1975 në Kishën e Shën Piut X në Piazza della Balduina, në Romë, ku prehen edhe prindërit e tij dhe bashkshortja. Në ceremoninë e varrimit kishin shkuar personalitete të njohura politike dhe akademike, kolegë e miq nga të gjitha anët e Italisë, arbëreshë e shqiptarë të ardhur nga të gjitha anët e botës, miq nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nga një numër vendesh të Evropës Perëndimore dhe nga Turqia.

Unë kam pasë fatin e mirë ta njoh Profesor Koliqin gjatë qendrimit tim s