top of page

About Sotir Athanasi

Updated: Feb 1

Sotir Athanasi was born in Athens on 26 May 1940 in an Albanian intellectual family. He was only six months old when his father, a mechanic engineer returned with his family in Tirana. When Sotir was only seven years old, he was left orphan.

Due to the notorious « class struggle » under the communist rule ( 1945 - 1990) he was denied the right to university studies and publication, although he was a gifted person for literature. After the ‘ 90, he returned to Athens. For almost two decades he ran a tourist shop with Albanian music, movies and books.

He has published the long stories « "Pusi i virgjëreshës" ( The Well of a Virgin) "Midis Dy Dashurive" (Between two Loves) "Polen Gruaje" (Woman Pollen) and a collection of 30 short stories "Romancë nën Harkun e Triumfit" (Romance under the Arch of Triumph).

The last two books were published at AMAZON by the Planetary Publishing House «Globeedit». During the year 2023, writer Sotir Athanasi has published three books on Amazon from the Planetary Publishing House GlobeEdit, which are: 1. "Woman's Pollen" (in English), 2. Trilogy "Between Two Lives" (540 pages) and 3. Collection of 30 short stories (304 pages) entitled "Romance under the Arch of Triumph".


335 views2 comments

2 Comments


sotir.mimi
sotir.mimi
Feb 12, 2021

S.Athanasi:

Faleminderit, miku im, Prof.dr.Resmi Osmani. Ju këshilloj që t'a përpiloni edhe ju biografinë e shkurtër dhe pastaj t'a përktheni në anglisht. Se njerëz jemi. Është mirë që brezave t'ua lëmë të shkruara krijimet tona. / S.Athanasi.

Like

Resmi Osmani
Resmi Osmani
Feb 05, 2021

Pershendetje.Lajm qe na gezon ne miqve te tu qe ka filluar te te njihet dhe publikohet krijimtaria ne anglisht.Suksese!

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page