top of page

KRITIKA NDRYSHE: - Vëzhgim në brendësi të prozës e poezisë shqiptare - Pjesa e Dytë. Duke përdorur me profesionalizëm lentet e strukturave konceptuale më të përpunuara mbi modernizmin dhe pasmodernizmin, Terziu zbulon edhe lidhjet e qenësishme të arritjeve më të vyera të tregimtarisë shqiptare të ditëve tona jo vetëm me rrjedhat përkatëse të modernitetit, por edhe me nektarin e papërsëritshëm të gurrës rrëfimtare të krijimtarisë folklorike të shqiptarëve. I çliruar nga ankthet e paragjykimeve ideologjike dhe si një “gjeolog” i sprovuar Fatmir Terziu gjurmon mineralin e vërtetë artistik, jo vetëm në dritën e diellit e në regëtimet e hënës, por edhe në terrin e natës. Si të thuash, ai është i pajisur me busullën teorike që e orienton drejt mineralit artistik të çdo kohe dhe kudo që të ndodhet. (Prof. Dr. Zyhdi DERVISHI).

KRITIKA NDRYSHE - Pjesa e Dytë

£30.00Price
 • Copyright Lulu (Standard Copyright Licence)
  Edition Second
  Publisher Lulu
  Published 30 September 2010
  Language Albanian
  Pages 492
  Binding Hardcover (dust-jacket)
  Interior Ink Black & white
  Weight 0.73 kg
  Dimensions (centimetres) 15.24 wide x 22.86 tall
fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page