top of page

ZGJODHA


ZGJODHA


Më vunë përballë 

Besën,

Dhe Pabesinë.

Zgjidh, më thanë:

Zgjodha Besën.

Ma kërkuan.

Ua dhashë të gjithëve.


Nuk ma ktheu kush...


Faslli Haliti


5 qershor, 2020

40 views1 comment

1 Comment


Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Jun 06, 2020

Vetëm një poet i nivelit europian si Faslli Haliti bën të tilla gjetje goditëse, që nuk mund t'i harrosh për dekada të tëra, ose më saktë sa të jetosh. Krijimtaria poetike dhe shqipërimet janë bërë tashmë të pandara si vetë emri dhe mbiemri i Poetit.

Sa bukur, që nga energjia krijuese ka mbetur po Ai djaloshi i atëhershëm kur përballonte trimërisht diktaturën dhe tani që po ashtu sfidon pleqërinë. Më ngjan me ata zogjtë këngëtar të ajrit e qiellit përherë në fluturim. Kështu qofshi gjithnjë i dashuri Faslli!

Kozma Gjergji.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page