top of page

Zamira Agalliu: Ëndrra 

 

E bukur ishte ëndrra ime mes të vdekurve..

Sa luajta e qesha me ta

Sa frikë pata kur u zgjova

Nga të gjallët sa ...!

 

Pa ankthin e zakonshëm që të vjelë deri në keqardhje

Sa luajta e qesha me ta …

me mall më përqafuan

i perqafova sa...!

 

Në atë gosti të ardhur nga sfondet e kujtesës

Deri në tejpërmallim

I putha të gjithë të ikurit

nga jeta , ata që aq gjatë me munguan...!

 

Sa tërë aktet e mungesave që të hedhin në ngashërrim...

Që të rikrijonjë dashurinë...

E bukur ishte ëndrra ime… aq sa gjumi më përmendi

Dhe zbritshëm isha në zgjim…

Sa frikë pata kur u zgjova

nga të gjallët , nga realja papershkrim...

 

Pahintikë kisha në zgjim jo atje ku isha

ne te bukurin vegim

oh doja qe endrra ime te ishte pa zgjim...

Sa neveri kjo jete, sa zhgënjim...

Jetë e hedhur në ankand…

Jetë në trungun e shqyer të kohës

 

Pa rrenjë, pa degë ,pa lule , pa farë ...

Jetë që shket myshqesh

Jetë që ushqen bimë parazitare

Parazitë ...

Sa përgjërim...

Nga të gjallët që djegin shpresa e të joshin me injorim

Pezm dhe mallkim…

 

E bukur ishte ëndrra ime mes të vdekurve..

Sa luajta e qesha me ta...

Sa frikë pata kur u zgjova

Nga të gjallët sa ...!

......................................................

a@z

10 views0 comments

Comentarios


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page