ZËRA TË BRENDËSHËM


  Vasil Tabaku

  Nga Vasil Tabaku


  ZËRA TË BRENDËSHËM

  Dëgjoj

  Heshtjen e zemrës

  Rënkimin e saj prej dhimbjeje

  Dhe vendin tim

  të mbetur

  mes brengës e vuajtjes

  një trishtim shqiptar…

  prej lotësh

  janë sytë,

  prej trandafilash të kuq

  djegur nga etja

  janë buzët,

  këngët e mia

  vajtojnë

  lidhur brengash

  ku rrugët

  lëpijnë plagët

  nga plumba të verbër

  dhe lumenjtë

  qajnë për lotët

  e fëmijëve të uritur

  ndërsa vajzat

  yje qiejësh mahintës

  digjen

  nga pritja e gjatë

  e dashurisë

  që kurrë nuk do të mbrrij

  në gjoksin e tyre

  prej dy pëllumbash të bardhë

  plagosur

  nga kurbeti dhe varfëria..

  Ah ti vendi im

  Ti tokë e shenjtë

  Mbuluar nga puthja ime

  Dhe ofshama e grave

  Të braktisura

  Si shtatore vuajtjeje

  Mes klithmave të ngrira

  Ku politika

  Luan përbindëshëm

  Me fatet

  e jetëve të braktisura…

  Ah ti vendi im

  Djep dhe varr

  Ëndërr dhe shpresë

  Mall dhe dashuri

  Prush dhe dritë

  Qiell dhe britëma yjesh

  Ngrehu dhe rend

  Rend vendi im

  Drejt buzëqeshjes së mohuar

  Nga ca pseudonjerëz

  Të vetquajtur perëndi

  Zezanë politikë…

  Ec vendi im, ec

  Me ty është fluturimi

  Janë krahët dhe flatrat

  Është dita që të prêt

  Dhe zemra ime e trishtë

  Që dhemb,

  dhemb dhe vetëm dhemb…

  Eja vendi im

  Njerzit e mi

  ejani

  Në këtë hapsirë drite

  Dhe ëndërrash pafund

  Eja vendi im ,eja…


  #Vasil #Tabaku

  11 views

  Shkrimet e fundit