top of page

Xhevahir Cirongu: Mbi urë


Mbi urë


Mbi urë një foto aty mora

edhe gurit i thash një fjalë,

por guri që kish me shekuj

historitë po tregonte me radhë.


Nuk di të mburrem edhe unë,

dorën mbi hekur aty preka,

një dritë ndezur në kështjellë,

dhe hëna nga qielli të dy na përshëndeti.


Nuk desha të largohem nga lumi,

dhe ura në heshtje më tha:

"O njerëz mbillni dashuri

se vitet janë kështu si guri"


Vërtetë aty mbeta si një dru i thatë ,

dhe fjala lundroj në lum përsëri,

bashkë me gurët e urës

ditët e reja morën udhë prapë.

23 views0 comments

Commentaires


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page